la màcula

Producció gràfica / Producción gráfica / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Congrés de Cultura de Terrassa (II)

[CAT]

L’altra presentació es titula “Conèixer els processos artesanals per entendre els industrials”.

En la docència de la part de Producció Gràfica en els estudis universitaris de disseny gràfic, la metodologia a utilitzar per a explicar els processos industrials de transformació (impressió, enquadernació, manipulats…) pot ser molt diversa. Un dels camins que utilitzo i que en aquest cas presento és la de donar importància als processos artesanals com a camí per arribar a entendre el mecanisme i organització en la producció seriada.

En aquesta presentació es mostraran activitats i visites, fetes en els cursos impartits, que segueixen aquesta metodologia (taller pràctic d’enquadernació artesanal, visita a una impremta de tipografia, a un taller de sarigrafia manual,…).

Els tallers i visites que es mostren no haguessin estat possible, al llarg de molt temps, sense la col·laboració de Xavier alamany, Raimon Casals i Xavier Roca.

[CAST]

La otra presentación se titula “Conocer los procesos artesanales para entender los industriales”.

En la docencia de la parte de Producción Gráfica en los estudios universitarios de diseño gráfico, la metodología a utilizar para explicar los procesos industriales de transformación (impresión, encuadernación, manipulados …) puede ser muy diversa. Uno de los caminos que utilizo y que en este caso presento es la de dar importancia a los procesos artesanales como camino para llegar a entender el mecanismo y organización en la producción seriada.

En esta presentación se mostrarán actividades y visitas, hechas en los cursos impartidos, que siguen esta metodología (taller práctico de encuadernación artesanal, visita a una imprenta de tipografía, a un taller de sarigrafia manual, …).

Los talleres y visitas que se muestran no hubieran sido posible, a lo largo de mucho tiempo, sin la colaboración de Xavier Alamany, Raimon Casals y Xavier Roca.

Posted under: Apunts, General, Impressió

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>