la màcula

Producció gràfica / Producción gráfica / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Arts Gràfiques / Artes Gráficas – Cine Río Laia Freixes

Projecte de recerca de Laia Freixes sobre cartells de cinema i Arts Gràfiques a EINA

[CAT]
Dins l’assignatura d’Arts Gràfiques al Màster en Disseny Gràfic d’EINA, Laia Freixes va construir un projecte de recerca sobre els sistemes d’impressió dels cartells de cinema espanyols entre els anys 50s i 70s. La gran col·lecció de cartells de cinema que pertany a la seva família, del cinema de barri que va tenir durant vint anys, ha fet introduir aquesta estudiant, de formació arquitecta, a endinsar-se en l’anàlisi d’aquest suport, aportant, alhora, una visió crítica de la relació entre “dissenyador” i impressor.

“…D’una banda hem pogut veure la importància de l’il·lustrador-litògraf, el treball del qual era extremadament manual i artesanal i els coneixements tècnics del qual havien de ser realment específics per tal de poder treballar en el sector. El seu contacte amb la gràfica o litografia era directe… Amb l’aparició de l’offset aquesta figura del cartellista desapareix per deixar pas al dissenyador i als estudis publicitaris, i avui en dia el contacte entre aquests i la impremta és mínim i dedicat només a la comprovació de les proves i els resultats finals.

…no va ser la invenció de la tècnica offset en si el que va produir una davallada de la indústria cartellista, sinó que alguns descobriments fotogràfics relacionats, com la descomposició de la imatge en trames de semitons i la quatricromia, van suposar una pèrdua de la qualitat visual dels cartells i van fer que es modifiqués tot el seu procés de creació, simplificant-lo fins al punt de perdre la seva força i personalitat.”

Esperem que es puguin catalogar els cartells del Cine Rio i es mostrin en alguna exposició o publicació. Estarem atents a futures recerques de la Laia.

Projecte de recerca de Laia Freixes sobre cartells de cinema i Arts Gràfiques a EINA
Projecte de recerca de Laia Freixes sobre cartells de cinema i Arts Gràfiques a EINA

[CAST]
Dentro de la asignatura de Artes Gráficas en el Master en Diseño Gráfico de EINA, Laia Freixes construyó un proyecto de investigación sobre los sistemas de impresión de los carteles de cine españoles entre los años 50s y 70s. La gran colección de carteles de cine que pertenece a su familia, del cine de barrio que tuvo durante veinte años, ha hecho introducir esta estudiante, de formación arquitecta, a adentrarse en el análisis de este soporte, aportando, a su vez, una visión crítica de la relación entre “diseñador” e impresor.

Projecte de recerca de Laia Freixes sobre cartells de cinema i Arts Gràfiques a EINA

” … Por un lado hemos podido ver la importancia del ilustrador-litógrafo, cuyo trabajo era extremadamente manual y artesanal y los conocimientos técnicos del cual tenían que ser realmente específicos para poder trabajar en el sector. Su contacto con la gráfica o litografía era directo… con la aparición del offset esta figura del cartelista desaparece para dejar paso al diseñador y a los estudios publicitarios, y hoy en día el contacto entre éstos y la imprenta es mínimo y dedicado sólo a la comprobación de las pruebas y los resultados finales.

… no fue la invención de la técnica offset en sí lo que produjo un descenso de la industria cartelista, sino que algunos descubrimientos fotográficos relacionados, como la descomposición de la imagen en tramas de semitonos y la cuatricromía, supusieron una pérdida de la calidad visual de los carteles e hicieron que se modificara todo su proceso de creación, simplificándolo hasta el punto de perder su fuerza y ​​personalidad.”

Esperamos que se puedan catalogar los carteles del Cine Río y se muestren en alguna exposición o publicación. Estaremos atentos a futuras investigaciones de Laia.

Projecte de recerca de Laia Freixes sobre cartells de cinema i Arts Gràfiques a EINA

Posted under: Impressió, joves dissenyadors

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>